اعتیاد چیست؟

عوارض مصرف ماری جوانا در بارداری
عوارض مصرف ماری جوانا در بارداری
مرداد 16, 1402
الکل چه مدت در بدن باقی می ماند؟
الکل چه مدت در بدن باقی می ماند؟
مرداد 16, 1402

اعتیاد چیست ؟

مرکز ترک اعتیاد  بهبودی :اعتیاد به مواد مخدر یک مشکل جدی در سراسر جهان است. اعتیاد می تواند عواقب مخربی برای افراد، خانواده ها و جوامع داشته باشد. با توجه به اینکه بیش از یک سوم بزرگسالان بین سنین شانزده تا پنجاه سال در مقطعی از زندگی خود مواد مخدر مصرف کرده اند، وسعت مشکل روشن است. اگر در چرخه اعتیاد به مواد مخدر گرفتار شده اید، ممکن است به نظر برسد که هیچ امیدی برای ترک مواد وجود ندارد، اما در مرکز ترک اعتیاد  بهبودی به بسیاری از افراد کمک کرده ایم تا مسیر زندگی سالم و شاد را بیابند.

در این مقاله توضیح خواهیم داد که اعتیاد به مواد مخدر چیست، چگونه ایجاد می شود و چه تاثیری می تواند بر زندگی شما داشته باشد. ما همچنین برخی از باورهای غلط مربوط به اعتیاد به مواد مخدر را به شما توضیح خواهیم داد و چگونگی کمک گرفتن را از مرکز ترک اعتیاد بهبودی بهترین مرکز ترک اعتیاد را توضیح خواهیم داد.

اعتیاد به مواد مخدر چیست؟

اعتیاد به مواد مخدر، که اختلال مصرف مواد نیز شناخته میشود، وابستگی به داروها با مواد مجاز و غیر مجاز است.اعتیاد زمانی رخ می دهد که مواد مخدر باعث تغییراتی در سیستم مغز شما می شود. داروهای مختلف باعث ترشح مواد شیمیایی مختلف در مغز می شوند و همه آنها سطح دوپامین را افزایش می دهند.

دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که به کنترل مراکز پاداش و لذت مغز کمک می کند. افزایش سطح دوپامین ناشی از مصرف مواد مخدر باعث ایجاد احساس لذت و سرخوشی  کاذب می شود. این همان چیزی است که باعث می شود افراد با وجود پیامدهای منفی، بارها و بارها تمایل به مصرف مواد مخدر داشته باشند.هنگامی که شروع به مصرف مواد مخدر به طور منظم کردید، بدن شما نیاز دارد مقادیر بیشتری از دارو مصرف کنید تا به اثرات قبلی مواد مخدر دست پیدا کنید، و این عمل هربار برای شما افزایش می یابد که می توانید یک وابستگی روانی نیز به دارو ایجاد کند. این به این معنی است که شما احساس می کنید که برای دستیابی به احساس طبیعی هربار باید دارو را مصرف کنید.

تعداد زیادی از اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد:

اعتیاد به آمفتامین

اعتیاد به حشیش 

اعتیاد به کوکائین

  اعتیاد به کراک

  اعتیاد به اکستازی

اعتیاد به هروئین

اعتیاد به کتامین

اعتیاد به متادون

 عوارض اعتیاد به مواد مخدر چیست؟ 

سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد می تواند منجر به بسیاری از مسائل و موقعیت های منفی هم برای سلامتی و هم برای زندگی شما ایجاد نماید . خطراتی که به سلامتی شما وارد میکند بستگی به نوع دارویی دارد که به آن معتاد هستید، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  تغییر در اشتها، دمای بدن و الگوهای خواب

نوسانات خلقی، اضطراب، پارانویا، افسردگی و خشونت

 تسریع یا تشدید شرایط سلامت روانی موجود

 توهم و گیجی

  بی نظمی ضربان قلب، حمله قلبی

 آسیب به کلیه و کبد

  تشنج، سکته مغزی، آسیب مغزی

 مشکلات تنفسی

 درد شکم، استفراغ، یبوست، اسهال

حتما مطالعه کنید:  عوارض مصرف الکل 

علاوه بر آسیب جسمی، اعتیاد به مواد مخدر می تواند به روابط شما با دوستان و خانواده نیز آسیب جدی وارد کند.

این به طور بالقوه می تواند منجر به مشکلات مالی نیز شود، زیرا ممکن است شروع به خرج کردن تمام پول خود برای خرید مواد مخدر کنید. حتی ممکن است شغل خود را به دلیل مصرف مواد مخدر به خطر بیندازید. اگر با اعتیاد به مواد مخدر دست و پنجه نرم می کنید، بهتر است در اسرع وقت به دنبال کمک گرفتن از یک مرکز ترک اعتیاد باشید. ما در مرکز ترک اعتیاد بهبودی بهترین کلینیک ترک اعتیاد کرج با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی البرز ارائه دهنده خدمات ترک اعتیاد شبانه روزی با روش های سم زدایی تدریجی تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد، و درمانگران مجرب در خدمت شما هستیم .

اعتیاد چیست

اعتیاد چیست ؟

 چگونه اعتیاد به مواد مخدر شروع می شود؟

معمولا اعتیاد به مواد مخدر یک شبه شروع نمی شود، اما برخی از افراد هستند که تنها پس از یک بار استفاده درگیر مواد می شوند ،بلکه افراد به تدریج دچار وابستگی به مواد می شوند. در زیر دلایل احتمالی چگونگی شروع اعتیاد به مواد مخدر آورده شده است.

استفاده تفریحی و آزمایش

معمولا برای اکثر افراد مصرف مواد مخدر به صورت تفریحی شروع می شود، و با تکرار استفاده از مواد شروع به مصرف دوزهای بالاتر و یا دفعات بیشتر می کنند.

مکانیزم کپی

یکی دیگر از دلایل بالقوه اعتیاد به مواد مخدر می تواند این باشد که افراد برای کنار آمدن با شرایط دشوار زندگی به مواد مخدر وابسته می شوند. به عنوان مثال، افرادی که با مشکلات سلامت روانی، آسیب‌های روحی یا استرس دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است برای کنترل کردن احساسات و ایجاد احساس بهتر به مواد مخدر روی آورند. با این حال، داروها تنها تسکین موقتی را ایجاد می کنند و می توانند مشکلات فرد را بدتر کنند.

برای دیگران، اعتیاد به مواد مخدر می تواند برای مقابله با شرایط دشوار زندگی، مانند ضربه روحی، از دست دادن اعضای خانواده، یا فرار از مشکلات و ناراحتی ها ایجاد شود.همچنین برخی از افراد برای خوددرمانی شرایط سلامت روانی مانند اضطراب یا افسردگی به داروها روی می آورند.

تاثیر محیط خانه

متأسفانه، افرادی که در محیط خانواده یا اعضای خانواده مواد مخدر مصرف میشود سریعتر از سایر افراد دچار مصرف مواد مخدر می شوند، زیرا در محیطی تربیت شده اند که مواد مخدر به طور مداوم وجود دارد. برای مثال، اگر والدینی دارید که مصرف کننده مواد مخدر هستند، ممکن است خودتان نیز شروع به استفاده از مواد مخدر کنید. این یکی دیگر از دلایل احتمالی چگونگی شروع اعتیاد به مواد مخدر است.

 آیا من به مواد مخدر معتاد هستم؟

بسیاری از افرادی که تحت تأثیر اعتیاد به مواد مخدر قرار دارند، تمایلی به اعتراف به حقیقت ندارند.

این امر به ویژه برای کسانی که وابستگی فیزیکی به داروهای تجویزی ایجاد کرده‌اند، صادق است. اعتیاد می تواند فوق العاده فریبنده باشد و در متقاعد کردن شما به اینکه مشکلی ندارید استاد است. اغلب سعی می‌کند به شما بگوید که کنترل را در دست دارید و می‌توانید در هر زمانی استفاده از آن را متوقف کنید. این امر تشخیص علائم اعتیاد به مواد مخدر را در خود و دیگران دشوار می کند که می تواند تصمیم شما را برای دستیابی به حمایت به تاخیر بیاندازد.

اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد چیست ؟

در اینجا چند سوال وجود دارد که باید از خود بپرسید:

 آیا با وجود اینکه می دانم مواد مخدر مضر هستند مصرف کنم؟

آیا علیرغم پیامدهای منفی به مصرف مواد مخدر ادامه دهم؟

آیا من نمی توانم استفاده خود را کنترل کنم، یا آیا می بینم که بیشتر از آنچه تجویز شده استفاده می کنم؟

آیا به مصرف موادمخدر ادامه می‌دهم حتی زمانی که باعث مشکلات مالی، اجتماعی، کاری یا روابط می‌شود؟

آیا خانواده یا دوستانم در مورد مصرف مواد مخدر من ابراز نگرانی کرده اند؟

آیا احساس می کنم برای کنار آمدن با زندگی روزمره یا موقعیت های خاص به مواد مخدر نیاز دارم؟

حتما مطالعه کنید: علائم ترک تریاک

اگر به هر یک از این سوالات پاسخ مثبت داده اید، ممکن است با اعتیاد دست و پنجه نرم کنید. حتی اگر مصرف مواد مخدر شما هنوز به سطح اعتیاد نرسیده باشد، مهم است که قبل از آن کمک بگیرید.

اگر در مورد مصرف مواد مخدر خود یا مصرف مواد مخدر یکی از نزدیکان خود نگران هستید، . ما در مرکز ترک اعتیاد بهبودی بهترین کلینیک ترک اعتیادکرج با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی البرز ارائه دهنده خدمات ترک اعتیاد شبانه روزی با روش های سم زدایی تدریجی و پزشک بیهوشی و درمانگران مجرب در خدمت شما هستیم .

شناسایی علائم اعتیاد به مواد مخدر در اعضای خانواده

اگر نگران یکی از عزیزانتان هستید، نشانه‌های مختلفی از اعتیاد و سوء مصرف مواد وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

  یافتن مواد مخدر یا لوازم دارویی مانند پیپ، کیسه دارو و سوزن

  تغییرات ناگهانی در خلق و خو یا رفتار، مانند گوشه گیری، پنهان کاری یا عصبانی شدن

    دروغ گفتن یا بهانه آوردن

سرقت پول یا اشیاء قیمتی

   مشکلات در محل کار یا مدرسه

   مشکلات مالی

   نوسانات خلقی ناگهانی

   تغییرات در نگرش/شخصیت

   گذراندن زمان بیشتر در کنار افرادی که به مصرف یا معامله مواد مخدر معروف هستند

  تغییرات چشمگیر در عادات و/یا اولویت ها

   افسردگی

   مشارکت در فعالیت های مجرمانه

ترک اعتیاد بهبودی

اعتیاد چیست ؟

اگر به هر یک از این سوالات پاسخ مثبت داده اید، ممکن است با اعتیاد دست و پنجه نرم کنید. حتی اگر مصرف مواد مخدر شما هنوز به سطح اعتیاد نرسیده باشد، مهم است که قبل از آن کمک بگیرید.

همچنین مهم است که فرد معتاد را با دادن پول یا بهانه تراشی برای او توانمند نکنید. این فقط مشکل را بدتر می کند و کمک گرفتن را برای آنها دشوارتر می کند. فعال کردن معتاد همچنین شما را در معرض خطر کشیده شدن به فعالیت‌های مجرمانه قرار می‌دهد، زیرا ممکن است شما را در مصرف یا خرید و فروش مواد مخدر مشارکت دهد.

اگر در مورد مصرف مواد مخدر یکی از عزیزانتان نگران هستید، با ما در مرکز ترک اعتیاد بهبودی بهترین کلینیک ترک اعتیاد در کرج با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی البرز ارائه دهنده خدمات ترک اعتیاد شبانه روزی تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد، پزشک بیهوشی و درمانگران مجرب در خدمت شما هستیم .

باورهای غلط در اعتیاد به مواد مخدر

   فقط افراد ضعیف النفس هستند که به مواد مخدر معتاد می شوند… ·

  افراد معتاد به مواد مخدر هر زمان که بخواهند می توانند آن را ترک کنند… ·

   شما فقط می توانید به مواد مخدر غیرقانونی معتاد شوید…

اعتیاد آورترین مواد مخدر کدامند؟

هیچ پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد زیرا هر کس اعتیاد را متفاوت تجربه می کند. در حالی که برخی از داروها از نظر جسمی بیشتر از سایرین اعتیادآور هستند، احتمال ابتلای شما به اعتیاد به مواد مخدر به عوامل بی‌شماری بستگی دارد، از جمله شرایط زمینه‌ای سلامت روان، دفعات مصرف و استعداد ژنتیکی.

آیا اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری است؟

اعتیاد به مواد مخدر می تواند هم نشانه و هم علت شرایط سلامت روان باشد و هم می تواند به تنهایی یک وضعیت سلامت روان در نظر گرفته شود. با این حال، هیچ “درمانی” برای اعتیاد مانند سایر بیماری ها وجود ندارد.

اعتیاد به مواد مخدر چگونه درمان می شود؟

هیچ رویکرد یکسانی برای درمان اعتیاد به مواد مخدر وجود ندارد، اما موثرترین درمان ها آنهایی هستند که هم جنبه های فیزیکی و هم جنبه های روانی اعتیاد را مورد توجه قرار می دهند. ما در مرکز ترک اعتیاد بهبودی بهترین کلینیک ترک اعتیادکرج با مجوز رسمی از دانشگاه علوم پزشکی البرز ارائه دهنده خدمات ترک اعتیاد شبانه روزی با روش های سم زدایی تدریجی و تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد و درمانگران مجرب در خدمت شما هستیم.

 

مراحل درمان اعتیاد به مواد مخدر در کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی

بهبودی معمولاً با یک فرآیند سم زدایی شروع می شود و به دنبال آن یک برنامه توانبخشی و سپس مراقبت های پس از آن انجام می شود. اگر شما یا شخصی که می‌شناسید از اعتیاد به مواد مخدر رنج می‌برید، همین امروز با ما تماس بگیرید ما در مرکز ترک اعتیاد بهبودی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم

بازدید از سایت ما و مشاوره با  متخصصین (کلینیک ترک اعتیاد کرج  بهیودی )، می تواند اولین گام شما برای ترک اعتیاد به مواد مخدر باشد. کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی، در خدمت شماست.

در نتیجه، این مقاله به بررسی موضوع اعتیاد چیست پرداخت و راهکارهایی را برای کمک به افراد در این مسیر ارائه کرد. با توجه به اهمیت این موضوع، امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا بهترین راه حل برای ترک اعتیاد را شناخته باشید همچنین ما نیز در  مرکز ترک اعتیاد بهبودی  آماده همراهی شما جهت ترک هرچه سریعتر مواد می باشیم .

دانلود فایل pdf  مقاله اعتیاد چیست .

مرکز-ترک-اعتیاد-بهبودی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 31 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *