شیشه

تاثیر الکل بر حافظه /ترک اعتیاد کرج
تاثیر الکل بر حافظه
آذر 17, 1402
شیشه چند روز در بدن میماند /ترک اعتیاد بهبودی کرج
شیشه چند روز در بدن میماند؟
آذر 17, 1402

شیشه یا کریستال چیست ؟ اثرات شیشه و بهترین راه ترک آن.

ترک اعتیاد کرج بهبودی  کلینیک ترک اعتیاد کرج  بهبودی :  شیشه یا کریستال (به انگلیسی: crystal) یک محرک بسیار قوی است که همانطور که از نامش پیداست پودری کریستالی شبیه تکه‌های شیشه است که سفید، بی‌بو، طعم تلخ است و به راحتی در آب و الکل حل می‌شود. در این مورد برای تزریق استفاده می شود.

مواد مخدر شیشه یا متامفتامین، یک ماده مخدر قوی است که اغلب به صورت بلوری یا پودری تولید می‌شود. این ماده مخدر باعث افزایش سطح دوپامین و نوراپینفرین در مغز می‌شود و باعث افزایش انرژی، اشتیاق و خلق و خوی مثبت موقت در فرد می‌شود. اما مصرف بیش از حد این ماده باعث افزایش فشار خون، تشنج، اختلالات خواب و حتی اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب می‌شود.

مصرف شیشه به طور مداوم باعث اعتیاد فیزیکی و روانی می‌شود و ممکن است منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. بنابراین، آگاهی از خطرات مصرف شیشه و جلوگیری از وابستگی به این ماده مخدر بسیار حائز اهمیت است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خطرات مصرف شیشه و راه‌های پیشگیری، می‌توانید به مقالات ما درباره اعتیاد به مواد مخدر و خطرات آنها مراجعه کنید. همچنین، در صورت نیاز به کمک و مشاوره، با مرکز ترک اعتیاد کرج بهبودی تماس بگیرید.

شیشه یا کریستال یکی از قوی ترین انواع مواد آمفتامین است که در بین جوانان با نام هایی مانند کرانک، شابو، یخ، مت آمفتامین و … نیز شناخته می شود. آمفتامین در پزشکی نیز کاربرد دارد و به صورت قرص هایی به نام دوسین تجویز می شود.

شیشه یا کریستال غیرمجاز چیست ؟

اما نوع غیرقانونی آن یعنی شیشه در آزمایشگاه های غیرمجاز تهیه و در خیابان ها به فروش می رسد و کاملاً با نوع مورد استفاده در مصارف پزشکی متفاوت است.

شیشه ماده ای مصنوعی است که مانند سایر مواد مانند تریاک، هروئین، کوکائین و … هیچ منبع طبیعی در محیط زیست ندارد و به صورت مصنوعی در آزمایشگاه های غیرمجاز تولید می شود. این آزمایشگاه ها می توانند زیرزمینی در کارگاه ها، هتل ها و مسافرخانه ها باشند.

شیشه چکونه مصرف میشود /کلینیک ترک اعتیاد بهبودی کرج

روش تولید شیشه 

روش تولید این ماده نیز از آزمایشگاهی به آزمایشگاه دیگر متفاوت است و ترکیبات شیمیایی به کار رفته در تولید آن بسیار متنوع است.

برخی از این مواد شیمیایی که گاهی سمی و خطرناک هستند عبارتند از: برخی داروها مانند افترین و سودوافدرین، فسفر قرمز، اسید کلریدریک، اسید باتری، مواد قلیایی، لوله بازکنی آب، سوخت لامپ و ضد یخ.

اثرات شیشه بر روی بدن.

هنگامی که این مواد مخلوط و پخته می شوند، یک ماده شیمیایی قوی تولید می شود که می تواند ماه ها و سال ها در محل تولید خود باقی بماند. در عین حال این ماده با این عوارض جدی و طولانی مدت وارد بدن مصرف کننده می شود.
از آنجایی که در آزمایشگاه های تولید شیشه مواد فرار و قابل اشتعال فراوانی وجود دارد، احتمال آتش سوزی و حوادث در این مکان ها بسیار زیاد است.
از سوی دیگر، ترکیب مواد شیمیایی فوق می تواند خطرات جدی برای شیشه سازان داشته باشد که در صورت جان سالم به در بردن از حوادث فیزیکی، دچار بیماری هایی مانند مشکلات تنفسی، درد قفسه سینه، سرفه، سرگیجه و اختلالات تنفسی می شوند.
اثرات مصرف شیشه
شیشه بیش از هر نوع ماده دیگری فعالیت بدن و مغز را تشدید می کند، بنابراین عوارض ناشی از آن بیشتر از سایر مواد است.

برخی از علائم کوتاه مدت رایج استفاده از شیشه عبارتند از:

اسهال؛

تکلم سریع؛

تعرق مفرط؛

قرمزی چشم؛

صورت گلگون؛

تهوع و استفراغ؛

سردرگمی و ناراحتی.

افزایش دمای بدن و تب؛

ناتوانی در به خواب رفتن؛

گشاد شدن مردمک چشم؛

تحریک پذیری و عصبی بودن؛

انتشار بوی شیمیایی از طریق تنفس؛

کاهش اشتها و کاهش وزن پس از مدتی؛

افزایش ضربان قلب، فشار خون و تعداد تنفس؛

رفتار خشونت آمیز و آسیب رساندن به خود یا دیگران نیز در این افراد مشاهده می شود. از آنجایی که شیشه یا کریستال ماده ای است که البته در آزمایشگاه های غیرقانونی یا داخلی تولید می شود و درجه خلوص متفاوتی دارد، احتمال مسمومیت در مصرف کنندگان آن زیاد است.

علائم مسمومیت با شیشه

از علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد این فرآورده می توان به موارد زیر اشاره کرد .

تب

تشنج

کما

و در نهایت مرگ اشاره کرد، البته ممکن است مرگ ناگهانی نیز به دلیل تنگ شدن بیش از حد رگ های خونی مغز یا حمله قلبی رخ دهد.

عکس شیشه

اثرات طولانی مدت استفاده از شیشه چیست؟

عوارض جانبی طولانی مدت مصرف شیشه بسیار زیاد و گسترده است، از جمله موارد زیر:

اضطراب

تکان دادن
نگران بودن
افسردگی

دندان قروچه

خستگی مزمن

نوسانات عاطفی

پوسیدگی دندان

مقاومت کم بیماری

از دست دادن حافظه

زخم های پوستی و آکنه

خشک شدن پوست بیرونی

کمبود ویتامین ها و مواد معدنی

آسیب به اندام ها به ویژه کبد و کلیه
روان پریشی ناشی از مصرف مواد مخدر

هذیان ها (برای مثال، شخص فکر می کند که مردم به دنبال او هستند یا اینکه دیگران میخواهند به او صدمه بزنند)

ترک شیشه / مرکز ترک اعتیاد بهبودی کرج

 

اثرات شیشه یا کریستال بر روی دندان

یکی دیگر از اثرات مهم مصرف مزمن شیشه، عوارض ناخوشایندی است که روی دهان و دندان به جای می گذارد، این افراد معمولا دندان های کوتاه و کج، بسیار آسیب دیده، قهوه ای یا خاکستری رنگ پیدا میکنند و دهانشان همیشه خشک است و خشکی دهان در اثر از بین رفتن و تخلیه غدد ایجاد می شود. خشکی بزاق در اثر مصرف شیشه و اسید استفاده شده در ساخت آن ایجاد می شود.
شیشه با اسید کلریدریک ساخته می شود که با مصرف خوراکی آن بوی خاصی به مشام می رسد و علاوه بر تاثیر بر غدد بزاقی و تخلیه آن، روی مینای دندان نیز تاثیر گذاشته و باعث فساد و آسیب آن می شود.

افزایش میل به شیرینی به دلیل مصرف شیشه یا کریستال.
از طرفی میل به خوردن شیرینی در بین مصرف کنندگان شیشه بسیار زیاد است که با خوردن شیرینی و سپس بی توجهی به مسواک زدن مینای دندان را از بین می برد که همه اینها باعث پوسیدگی و از بین رفتن دندان می شود.

برخی از آنها نیز خود به خود لق می شوند و می افتند که در اثر تخریب لثه ها اتفاق می افتد. سلامت لثه ایجاب می کند که خون کافی به آن ها برسد، اما از آنجایی که مصرف شیشه باعث باریک شدن رگ ها می شود، خون رسانی به این اندام تغییر می کند و پس از مدتی بافت آن از بین می رود

شیشه چه تاثیری بر مغز دارد؟

مطالعات نشان می دهد که 50 درصد از گیرنده های دوپامین در مغز به دلیل استفاده مزمن از کرانک برای همیشه از بین می روند. گیرنده های سروتونین نیز آسیب مشابه و شدیدتری را متحمل خواهند شد که منجر به اثرات روانی جدی و طولانی مدت مانند روان پریشی در مصرف کنندگان می شود.

اگر فردی بخواهد و اعتیاد به شیشه را ترک کند چه باید بکند و بهترین راه چیست؟

هیچ کس نمی‌خواهد در اولین استفاده از شیشه معتاد شود، اما این مشکل نمی‌تواند به اعتیاد شیشه تبدیل شود، زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که استفاده تفریحی از شیشه تبدیل به یک اعتیاد قوی و دائمی شود که رهایی از آن نیز بسیار دشوار است..
کمپ ترک اعتیاد شیشه یا کریستال
اعتیاد به شیشه تنها جسمی نیست، بلکه این ماده وابستگی روانی نیز ایجاد می کند و این مشکل را سخت خواهد کرد.

علائم ترک شیشه ؟

اگرچه علائم جسمی آشکاری برای ترک شیشه  وجود ندارد، اما ترک این ماده پس از یک دوره مصرف مزمن شیشه باعث علائمی مانند:

لرزش

 پارانویا

عرق کردن

 پرخاشگری

کاهش انرژی

اضطراب و خستگی

حالت تهوع و تپش قلب

 بی خوابی و اختلالات خواب

مشکل در تنفس و اشتهای بیش از حد.

علائم ترک شیشه چقدر طول می کشد ؟

معتادان به شیشه تنها برای چند روز اثرات حاد ترک شیشه را تجربه می کنند، اما تمایل شدید به بازگشت به شیشه که یکی از علائم روانی اعتیاد به کریستال است، می تواند بین 6 تا 8 ماه و در برخی موارد حتی تا سه سال هم ادامه یابد.. مقابله با این میل برای فرد بسیار دشوار است و نیازمند مهارت های مقابله و پیشگیری از اعتیاد مجدد است. این راه حل ها توسط متخصصان کیلینیک ترک اعتیاد بهبودی در دوران ترک آموزش داده می شود.

آیا بیمار مبتلا به اعتیاد درمان می شود؟

دغدغه اساسی و همیشگی خانواده و جامعه بهبودی از اعتیاد بوده و هست. در پاسخ به این سوال باید این واقعیت را بپذیریم که بیماری اعتیاد یک بیماری پیشرونده، مزمن، کشنده و خانوادگی است. اگر به دنبال درمان واقعی هستیم، باید مانند یک خانواده با ما رفتار شود، این در کیلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی قابل اجراست.
ترک اعتیاد زمانی اتفاق می افتد که همه با هم برای نجات یک معتاد کار کنیم. استفاده از ابزارهای آموزشی، علمی و تجربی در زمینه ترک اعتیاد همواره موفق بوده است. رهایی از اعتیاد همیشه فقط مصرف نوع مواد مخدر یا محرک یا الکل و قرص نیست، رفتار اعتیاد آور هر فرد با توجه به سابقه مصرف، موقعیت اجتماعی، شخصیت، تحصیلات و … نشان دهنده سطح اوست.
مرکز ترک اعتیاد بهبودی کیلینیک با سابقه طولانی در درمان اعتیاد، با تلفیقی از روش های علمی-تجربی و مبتنی بر آگاهی، ارتقای سطح دانش و ادراک مراجعان و خانواده ها، توانسته است گام های موفقی را در این مسیر چندین ساله بردارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 50 میانگین: 4.9]

4 Comments

  1. صالح گفت:

    آیا ترک اعتیاد شیشه در چند ساعت ممکنه؟

    • مرکز ترک اعتیاد گفت:

      سلام بر شما متاسفانه ترک اعتیاد شیشه در چند ساعت ممکن نیست. ترک شیشه یک فرآیند زمان بر و دشوار است که نیاز به پشتکار، تلاش و حمایت دارد. ترک شیشه شامل دو مرحله اصلی است: سم زدایی و روان درمانی. سم زدایی به معنی خارج شدن سموم شیشه از بدن است که معمولا بین هفت تا ده روز طول می کشد. اما این فقط اولین قدم در راه ترک اعتیاد است. روان درمانی به معنی رفع علائم روانی و روان شناختی ناشی از مصرف شیشه است که ممکن است چند ماه یا حتی چند سال طول بکشد. روان درمانی به فرد کمک می کند تا علت و محرک های مصرف شیشه را شناسایی کند و با آن ها مقابله کند. همچنین به فرد کمک می کند تا مهارت های جدیدی برای مقابله با استرس، افسردگی، توهم و وسواس یاد بگیرد و اعتماد به نفس و خودکنترل خود را افزایش دهد.

      برای ترک شیشه، بهترین روش استفاده از برنامه های درمانی حرفه ای و متخصصانه است که در کلینیک های ترک اعتیاد مانند کلینیک ترک اعتیاد بهبودی کرج ارائه می شوند. در این مرکز فرد معتاد تحت نظر پزشکان، مشاوران و متخصصان مجرب قرار می گیرد و با روش های مختلفی از جمله دارو درمانی، مداخلات شناختی رفتاری، مدل ماتریکس، کنترل وابستگی، دادن انگیزه برای ترک، آموزش خانواده، پشتیبانی گروهی، فعالیت های ورزشی و هنری و آموزش های آگاهی بخش به ترک اعتیاد راهنمایی می شود . این روش ها کمک می کنند تا علائم ترک شیشه کاهش یابند و فرد معتاد بتواند با وسوسه ها و عوامل خطرزا مقابله کند و به سمت زندگی سالم و پربار حرکت کند.

      اگر شما یا کسی که می شناسید با مشکل اعتیاد به شیشه دست و پنجه نرم می کنید و مایل به ترک اعتیاد هستید، می توانید با ما تماس بگیرید . ما در کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی آماده ارائه خدمات درمانی و پشتیبانی به شما هستیم. شما می توانید با شماره تلفن 4433997 0930 با ما در ارتباط باشید ما امیدواریم که بتوانیم در راه ترک اعتیاد و بهبود زندگی شما یاری رسان باشیم.

  2. شیما گفت:

    با سلام و احترام
    هزینه اینکه با شما در مورد بیمار مشورت بگیرم چقدر هست و هزینه بستری رو ممنون میشم بگین .

    • مرکز ترک اعتیاد گفت:

      سلام بر شما دوست عزیز جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره های
      36672080 026
      36602933 026
      36637200 026
      تماس بگیرید .
      با تشکر مرکز ترک اعتیاد بهبودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *